American Apparel Sverige

Adidas, Nike och American Apparel firar Pride – och hånar Donald Trump

adidas-originals-pride-2016_zlc25gAdidas, Nike och United states Apparel är några av de märken som firar juni månad som Pride-månad genom att släppa kollektioner som ska hylla LGBTQ-människor världen över (Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Queer).

We Adidas och Nikes fall rör det sig om varsin kollektion där märkena pryder existerande plagg med regnbågens palett, både vad gäller kläder som sneakers. Adidas har låtit sin Superstar-sneaker få regnbågsfärgstänk över sig i sann Jackson Pollock-anda, medan märkets klassiska Stan Smith-sko har fått en mer subtil behandling. I Nikes “Be True”-kollektion är det Air maximum Zero som guy låtit vara helt vit sånär som en färgaccent vid skons häl, tillsammans med mer kulörta löparskor och kläder. Båda märkena kommer donera delar av intäkterna till välgörenhetsorganisationer som stödjer LGBTQ-människor.

I American Apparels kollektion har man låtit trycka “Make The united states Gay Again” på t-shirtar, linnen, tygpåsar och en viss röd keps som påminner en hel del om en keps som annars brukar synas på en arg guy med små händer. 30 procent av kollektionens intäkter kommer också att doneras till arbetet med att förhindra diskriminering av LGBTQ-communityt.

Juni är i United States Of America officiell Pride-månad för att fira minnet av Stonewall-upproren som skedde under slutet av juni 1969. Protester och demonstrationer genomfördes då efter att gästerna och personalen på gaybaren The Stonewall Inn på nedre New york utsatts för våld och polisbrutalitet. I Sverige sker den största Pridefestivalen i Stockholm 25-31 juli.

nikebetrue american-apparel-pride-collection-01
Goodlad Baby Baby Goodlad Little Girls' American Knit Sundress, Navy, 18 Months
Apparel (Goodlad Baby)
  • Stars and stripes knit sundress
  • Dress 100 percent cotton, dress 60 percent cotton 40 percent polyester seersucker

Related Posts